Gelegenheidskoor zingt Geeser lied op 28 augustus

De gemeente Coevorden is vanaf eind augustus 2021 tot en met 2022 culturele gemeente van de provincie Drenthe. Daarom is het feest in Coevorden en de omliggende dorpen op zaterdag 28 augustus. Dan is de opening van het culturele jaar. Motto is: ‘Verbinden in verhalen”. Er is een kleine slag om de arm met de dan geldende coronamaatregelen.

Bijeenkomst voor alle dorpsbewoners bij De Klimop

Op zaterdag 28 augustus tussen 13 en 14 uur is er in ons dorp op het plein voor De Klimop een bijeenkomst voor alle inwoners van Gees. Er wordt een lied gezongen door een speciaal voor deze gelegenheid gevormd koor onder leiding van Henk Vleems, die ook de tekst van het lied heeft gemaakt.

Kunstwerk van Gees

Op 28 augustus wordt ook het kunstwerk van ons dorp onthuld, dat is gemaakt door het collectief van Rudy Remmelts, Anneke Meppelink en Wiep Vleems. Koffie en thee zijn die middag voorhanden.

Bus langs dorpen

Wethouder Jeroen Huizing komt met de bus langs om het schilderij in ontvangst te nemen. Samen met alle andere kunstwerken wordt dat diezelfde middag in Coevorden onthuld. Alle dorpen zingen samen o.l.v. Harm Dijkstra diezelfde middag op de Weeshuisweide nogmaals hun lied.

Van harte welkom in Coevorden!

Iedereen heeft de gelegenheid om ’s middags naar de Weeshuisweide in Coevorden te komen en daar de officiële opening van het culturele jaar mee te maken.

Programma

Het programma (onder voorbehoud) ziet er zo uit:

09.00 – 15.00 uur Dorpen culturele rondgang door de wethouder

15.00 – ca.16.15 uur Coevorden Ontvangst en start van de openingsceremonie op de Weeshuisweide met medewerking van het Reünie Orkest Artillerie

Meer informatie over het gehele programma van Cultureel Coevorden is te vinden op: www.cultureelcoevorden.nl