Kuieren door duizend jaar dorp

Wilt u de geschiedenis van Gees leren kennen? De Werkgroep Monumenten van de Historische Vereniging Klenckerheugte is bezig met het schrijven van een boek over de geschiedenis van Gees. Zij hebben veel informatie verzameld: archieven onderzocht, oude kranten doorsnuffeld en interviews afgenomen met oudere bewoners van Gees. Vele dorpsbewoners hebben hun albums met oude foto’s aan ons ter beschikking gesteld. Het boek van ongeveer 400 bladzijden, vanaf de prehistorie tot het heden, is rijk geïllustreerd met veel kaarten, documenten, verhalen en foto’s. De werkgroep verwacht dat het boek in het najaar van 2023 verschijnt.

U kunt nu alvast inschrijven voor het boek

Als je belangstelling hebt voor het boek vragen wij je dat je alvast aan ons kenbaar te maken. We kunnen daarmee aan fondsen en subsidieverstrekkers laten zien dat er draagvlak voor is. De werkgroep streeft ernaar dat het boek maximaal € 35,- zal gaan kosten. Voorinschrijvers krijgen € 5,- korting op de uiteindelijke prijs. Voorinschrijving betekent niet dat je vooruit moet betalen of verplicht bent tot afname. Je kunt alvast inschrijven voor het boek bij:
Mieke Venhorst; e-mail: vendijk01@gmail.com, Telefoon: 06-81035262 of
Kees van Dijk en Henny Kuipers; e-mail: hennyenkeesingees@gmail.com, Tel:06-41791407 of via deze link.

Werkgroep

De Werkgroep Monumenten van de Historische Vereniging Klenckerheugte bestaat uit: Mieke Venhorst, Henny Kuipers, Kees van Dijk en Willem Anninga. Zij zijn ook de auteurs van het boek “Zwinderen, 800 jaar tussen veen en zand“, waarmee ze de jury-nominatie van de Drents Historische Vereniging hebben gewonnen.

Boek_Zwinderen