Reserveer alvast de avond van 27 juni

Energie besparen en opwekken

Op donderdagavond 27 juni organiseert de themagroep Duurzaam Gees samen met de Energiecoöperatie Klencker Energie (voorheen Geeser Stroom) een informatie avond over praktische zaken rondom de energietransitie. Aan bod komen warmtepompen, isolatie, thermopane, financieringsmogelijkheden en subsidies. Deskundigen en leveranciers geven een presentatie en zijn beschikbaar voor individuele gesprekken.
In het najaar van 2024 volgt een informatie avond over opslag van energie!

Zet 27 juni alvast in je agenda en houd de nieuwsbrief en Geesweb.nl in de gaten.

Turftaofel
Iedere 3de zaterdag van de maand van 10.30 tot 12.30 zijn leden van de werkgroep Duurzaam Gees in het Pluspunt. Het Repaircafe is daar dan ook aanwezig. Op 16 maart waren we er voor het eerst, er waren circa 30 belangstellenden. De volgende data zijn 18 mei en 15 juni.
Inwoners van Gees kunnen in gesprek over hun persoonlijke situatie en ideeën aan de Turftoafel onder het genot van een kop koffie of thee.

Bespaartas
Voor iedere inwoner is een Bespaartas beschikbaar, met informatiemateriaal. Daar zit ook een slimme stekker in. Daarmee kun je het stroomverbruik in beeld brengen van ieder apparaat! Vooral apparaten die altijd aanstaan zoals koelkasten of deurbellen gebruiken soms verrassend veel stroom.
Wil je het echt goed aanpakken? En je hele energieverbruik inzichtelijk maken? Neem dan ook voor €20 een verbruiksmanager (P1-meter)!

Een lek dak repareer je als het droog is. En je isoleert je huis als het warm is!

Bezunigkar
En tot slot is er de Bezunigkar. Dankzij een subsidie kunnen inwoners van Gees GRATIS materiaal uit deze kar meenemen. In het assortiment zit: LED lampen, tocht strips, PUR-schuim, buisisolatie, radiatorfolie, acrylaat kit.
Schroom niet, het kost echt niks, het is voor iedereen en we willen graag dat het gebruikt wordt!

Op de website www.geesweb/duurzaamgees is meer informatie te vinden; mailen kan natuurlijk ook: duurzaamgees@geesweb.nl

Of  neem contact op met één van de leden van de themagroep Duurzaam Gees  
Jan-Arie van Berkum (06 29552009),
Rob Drabbe (06 15384153),
Roel Fleurke (06 44030499),
Hans Hornstra (06 20748453),
Rik Rolink (gemeente Coevorden