Stichting Glasvezel Zuidenveld doet het zelf

Stichting Glasvezel Zuidenveld is een samenwerkingsverband van de zes lokale glasvezel initiatieven in de gemeente Coevorden. De stichting heeft als doel het realiseren van een glasvezelnetwerk in alle dorpen en het buitengebied van de gemeente Coevorden. De stichting, vindt leefbaarheid in de gemeente belangrijk en is van mening dat een glasvezelnetwerk bijdraagt aan de leefbaarheid op het platteland. Snel internet via glasvezel geeft een positieve impuls aan wonen, recreëren en bedrijvigheid.

In de laatste vergadering van het algemeen bestuur is unaniem besloten dat de stichting de aanleg van het glasvezelnetwerk zelf gaat doen. Uitbesteden aan een marktpartij vindt het bestuur niet de juiste keuze als het gaat om het waarborgen van een eerlijke prijs voor de inwoners en de kwaliteit die het netwerk moet bieden.

Als vrijwilligersorganisatie onderkent de stichting niet alle alle kennis in huis te hebben. Wel kan er gebruik worden gemaakt van de kennis van VerbindDrenthe. Dit platform is door de provincie opgericht om initiatieven zoals die van Glasvezel Zuidenveld te ondersteunen.

Daarnaast verheugt het het bestuur, dat zij Gerhard Kippers bereid hebben gevonden om als directeur bij de stichting in dienst te treden. Gerhard is, in deeltijd, directeur van Glasvezel De Wolden. De wijze waarop Glasvezel De Wolden de opstart, aanleg en exploitatie aanpakt is voor Glasvezel Zuidenveld een voorbeeld hoe het kan werken. Als een van de eerste initiatieven in de provincie Drenthe heeft  Glasvezel De Wolden moeten pionieren. De kennis die Gerhard hierbij heeft opgedaan, kan hij goed inzetten in onze regio.

De eerstvolgende stap die de stichting Glasvezel Zuidenveld samen met de directeur gaat nemen is de financiering. Naast de provincie en gemeente wordt er een lokale partner benadert voor de financiering.

Met het besluit om het zelf te doen en de benoeming van Gerhard Kippers ziet de stichting de aanleg een grote stap dichterbij komen. En hebben de bestuursleden er alle vertrouwen in dat het aanleggen van een eigen glasvezelnetwerk in de gemeente Coevorden start in 2019.