Gezichten van de bevrijding in Klimop

‘Gezichten van de bevrijding’ zijn 4 fietsroutes en een aantal tentoonstellingen over verhalen van mensen die in die buurt een belangrijke rol hadden in de oorlogstijd. 1 van die tentoonstellingen is in De Klimop in Gees.

Met de Gezichten van de Bevrijding krijgen de mensen in onze gemeente en regio een gezicht. Het zijn verhalen over wat zij in de aanloop naar de bevrijding deden. En wat hen daarin dreef. Ook zien we de geallieerde soldaten die hun sporen hebben nagelaten in de gemeente Coevorden. Zij maakten in de Tweede Wereldoorlog zichtbaar dat vrijheid aanstaande was. Al deze gezichten vertellen waarom zij streden voor vrijheid. Na 76 jaar gaat dit ook over onze vrijheid.

Een deel van de ‘Gezichten’ staat buiten, een deel binnen. De tijdelijke tentoonstellingen zijn te bekijken tot en met augustus 2021.
De tentoonstelling in De Klimop, wethouder H. Euvingstraat 6, is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 11.00 tot 16 uur.

Voor meer informatie over ‘Gezichten van de bevrijding’ en de locaties waar het boekje te koop is (onder andere bij onze TIP!) klik hier.