20 april volop activiteiten Rondom Gees

20 april 2024 vindt de 15e Rondom Gees plaats. Een bijzonder evenement met motoren van vóór 1914. Dit jubileumjaar pakt de organisatie extra uit en is er de hele dag van alles te beleven.

Speciaal jubileumprogramma

Het bestuur organiseert dit jaar allerlei leuke extra activiteiten. Ook maken de motoren tussen de middag hun tussenstop in Gees. Net als tijdens de eerste editie 17 jaar geleden. 17 jaar? Ja want tijdens de 2 coronajaren was er geen Rondom Gees.
In het speciale jubileumprogramma zijn natuurlijk ook de vaste ingrediënten verwerkt: de komst van een groot aantal antieke motoren uit binnen- en buitenland. Mooi uitgedoste eigenaren en veel mooie verhalen over al die prachtige motoren. En natuurlijk de start en finish bij het Pluspunt aan de Dorpsstraat 83 in Gees.

Extra activiteiten

Dit jubileumjaar zijn er bij het Pluspunt (en onderweg) niet alleen oude motoren te zien, maar ook oude tractoren en auto’s.
Kom ook om ongeveer 15 uur kijken, want dan komt er een groep Norton motoren aan bij het Pluspunt. ’s Ochtends wordt er bij het Pluspunt opgetreden door The Magnolians en ’s middags door De Zingende Broeder. Verder is er een kleine markt door lokale ondernemers. Ook het lokale Repair Café zal de hele dag actief zijn, de Turftaofel van Duurzaam Gees is er van 10.30 – 12.30 uur.

Motoren van vóór 1914

Belangstellenden kunnen de oude motoren in de ochtend bekijken vanaf 8 uur tot de start om 9.30 uur bij het Pluspunt.
Bij de start zorgt verteller en ‘wandelende motoren encyclopedie’ Piet Heidema voor extra informatie en hilariteit.
’s Ochtends drinken de motorrijders rond 10.30 uur koffie bij de Mommeriete in Gramsbergen.
Vanaf 12.00 uur verwachten we de motoren dan weer in Gees.
’s Middags is de thee-stop rond 14.45 uur bij eethuis en natuurkampeerterrein Voscheheugte in Mantinge.
Rond 16.00 uur zijn de motoren dan weer in Gees te zien. Genoeg te zien en te beleven dus 20 april!