Cultuur- en Wandelpad Gees in de kijker

Op zondag 24 juli a.s. tussen 15.00 en 17.00 uur is in de beeldentuin Beelden in Gees een manifestatie in het kader van Cultureel Coevorden. Die middag wordt het Cultuur- en Wandelpad Gees in de kijker gezet. Er is ook een bijzondere expositie van schilderijen, gemaakt door kinderen uit Gees. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Drentse Jachthoorn Blazers (DJB).

Zoals bekend is Coevorden dit jaar culturele hoofdstad van Drenthe. Er wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd. Op www.cultureelcoevorden.nl vind je de actuele informatie daarover.

Cultuur-historische en landschappelijke punten

Alle dorpen hebben samen een cultuur- en wandelpad gemaakt dat interessante cultuur-historische en landschappelijke punten verbindt. Het pad sluit zoveel mogelijk aan bij de bestaande wandelknooppunten. In Gees hebben dorpsbewoners Kees van Dijk en Adri Kuyper veel werk verzet om het materiaal aan te leveren. Zij hebben ook de beschrijving en kaarten van de routes van de andere dorpen nagelopen (ook letterlijk!) en waar nodig verbeterd. Bij het pad hoort een boekwerkje, waarin alle paden in de dorpen worden aangegeven. Dat boekje gaat € 10,- kosten en is verkrijgbaar bij alle Toeristische Informatie Punten (TIP’s) en in de ReadShops.

Pad in de kijker

Onder het motto ‘Pad in de Kijker’ organiseren alle dorpen van Coevorden deze zomer afzonderlijk een speciale gelegenheid om het lokale gedeelte van het nieuwe Cultuur- en Wandelpad pad onder de aandacht van de bewoners te brengen. In Gees is dat dus op zondag 24 juli. Iedereen is van harte welkom op het prachtige domein van Beelden in Gees.

Workshop schilderen

Als bijzonderheid vermelden wij dat Kids in Gees op de zaterdagen 14 en 28 mei een ‘workshop schilderen’ voor kinderen (vanaf 8 jaar) organiseert in De Klimop, ’s middag van 14.00 tot 16.00 uur. De resultaten daarvan worden op 24 juli geëxposeerd in Beelden in Gees.

Meer informatie en aanmelden

Wie meer informatie wil over het festijn op 24 juli en over de workshop schilderen voor kids kan contact opnemen met Rob Drabbe, via tel. 06 153 84 153 of mail robatie@hotmail.com. Voor de workshop schilderen voor kinderen mag je je aanmelden bij Rob Drabbe.