Dorpsommetjes weer op orde

De drie dorpsommetjes zijn weer helemaal op orde. Deze mooie wandelroutes werden oorspronkelijk in 2007 uitgezet door een werkgroep van Plaatselijk Belang Gees, Staatsbosbeheer en de Boermarke Gees. In 2014 werden ze geactualiseerd.

Afstemming op wandelroutes in wandelknooppuntennetwerk

Inmiddels zijn we 9 jaar verder en klopten de routes hier en daar niet meer en pasten ze niet meer bij de nieuwe routes van Staatsbosbeheer. Ook konden de routes beter worden afgestemd op de bestaande wandelroutes in het wandelknooppuntennetwerk. En waren de folders weer aan vervanging toe. De werkgroep, bestaande uit Adrie Kuyper, Jannie Kuiper, Jannie Karst, Henny Kuipers, Willem Anninga en Kees van Dijk zorgde ervoor dat de ommetjes in het wandelknooppuntennetwerk passen, wijzigde de verklarende teksten en vulde de routes aan met nieuwe kennis en inzichten.

Dorpsbudget

De nieuwe routes werden financieel mogelijk gemaakt door Plaatselijk Belang Gees en het dorpsbudget. Remko van Rijthoven van ontwerpbureau Vormzinnig uit Oosterhesselen maakte het prachtige nieuwe ontwerp. De nieuwe folders zijn binnenkort te koop bij de TIP in Gees.