Energietoeslag voor lage inkomens

Energieprijzen zijn het afgelopen jaar sterk gestegen. Daarom heeft het kabinet in het voorjaar besloten dat mensen met een laag inkomen een energietoeslag krijgen van 800 euro. Omdat de energieprijzen nog steeds erg hoog zijn, is de energietoeslag verhoogd met nog eens 500 euro. In totaal gaat het dus om 1300 euro. Je komt in aanmerking als je inkomen maximaal 120% van de bijstandsnorm is. Mogelijk is dit voor u van toepassing. Meer informatie vindt u op de coevorden.nl/energietoeslag.

Hulp bij aanvragen

Wie het lastig vindt om de Energietoeslag digitaal aan te vragen kan hierbij hulp krijgen bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) bij de Bibliotheek in Coevorden of bij de Invulhulp bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden in Coevorden. Het IDO is geopend op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur en op donderdag van 18.30 tot 19.30 uur. De invulhulp is er elke donderdag van 13:30 tot 16:00 uur tijdens het inloopspreekuur bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden aan de van Eijbergenstraat 5 in Coevorden.

Het is ook mogelijk om bij de balie van het gemeentehuis in Coevorden (Kasteel 1 in Coevorden) een aanvraagformulier op papier op te halen.