Freddy Jansen gestopt als voorzitter ijsvereniging

De schaatsen kunnen bijna uit het vet. Als het weer een beetje mee zit – de komende dagen is er vorst voorspeld- kan er mogelijk eind deze week geschaatst worden. In dat geval mag het nieuwe bestuur aan de bak. Ward Benjamins volgt Freddy Jansen op als voorzitter, Agnes, Rogier en Sander namen afscheid als bestuurslid. Freddy schreef een verhaaltje over zijn periode als voorzitter:

“Tís mooi west. 1995, Moi Jansen gefeliciteerd zei Klaas Klasen. Ik vroeg waarmee? Ik was toegevoegd als bestuurslid van de ijsvereniging. Dat was snel geregeld en zo ging dat toen zo. Lekker actief bezig zijn zit mij in het bloed dus het duurde niet lang en we
hadden een schaftkeet staan als onderkomen voor de kouwe schaatsers. En natuurlijk voor een lekker bakkie warme chocolade melk en een kachel. Na een paar jaar werd ik weer gefeliciteerd maar nu als voorzitter. Klaas verhuisde naar Oosterhesselen en liep over naar de Pandijk. Het zit waarschijnlijk in zijn bloed om daar ook iets te doen voor de bevolking op de ijsbaan. Elk nadeel heb zijn voordeel zou Cruijf gezegd hebben, maar door de ruilverkaveling konden we de ijsbaan een keer verbreden. Een hele operatie : grond afgraven, egaliseren, betere verlichting, andere toegang naar de ijsbaan en een groter onderkomen enz enz… We hebben geweldige jaren gehad op de ijsbaan door de koude winters, zelfs een jaar waarvan we de baan als eerste open hadden in Drenthe. Maar de laatste jaren wordt het steeds moeilijker door de zachte winters om een dikke ijslaag op de baan te krijgen. Maar door een subsidiepotje van de gemeente hebben we een minibaan kunnen creëren, zodat in ieder geval bij lichte nachtvorst de jeugd kan schaatsen. Onlangs hebben we, om iets voor de leden terug te doen een BBQ feestje georganiseerd en voor de jeugd een gigantisch luchtkussen. Helaas waren de weergoden ons niet gunstig gezind en was de opkomst zeer matig. Het was echter wel een heel gezellige avond. Maar goed, mijn insteek was om na 25 jaar te stoppen en bij het inzien van ons oude verslagenboek zag ik tot mijn verbazing dat ik al 27 jaar ‘in dienst’ ben. Vandaar: het is mooi west. Ik wens het huidige bestuur heel veel succes toe. En mensen blijf de ijsvereniging steunen, ze geven de moed niet op qua weer.
Groet, Freddy Jansen.

Op de webpagina van IJsvereniging Goringbosch vind je meer informatie en een link naar hun eigen website. De vereniging heeft ook een eigen facebookpagina waar je het laatste nieuws kunt volgen.