Gees als eerste op glasvezel

Tot heden werkte 1 graafploeg aan het aanleggen van glasvezel in het buitengebied van Gees en Geesbrug. In augustus en september zijn dat maar liefst 4 ploegen. Die nieuwe ploegen gaan aan de slag in de dorpen, waarbij Gees als eerste aan de beurt is.

In de 2e helft van augustus komt er een POP in Gees. Het POP is de centrale waarop alle glasvezelkabels naar de woningen worden aangesloten. Deze POP bedient gebied 1 (Gees, Geesbrug, Oosterhesselen en Zwinderen). Gepland is om in Gees in de vroege herfst de eerste één- a tweehonderd huizen aan te sluiten en te belichten, zodat de providers aan de slag kunnen. Of op dat moment het buitengebied waar nu de kabel al ligt ook direct belicht wordt, is nog even de vraag.

Het aansluiten van deze eerste groep bewoners wordt nauwgezet begeleid. Glasvezel Zuidenveld gaat de bewoners meerdere keren benaderen met de vraag of zij tevreden zijn, of er geen aanloopproblemen zijn, etc. Uiteraard met de bedoeling om eventuele problemen snel op te lossen en daarvan te leren. Ook is een goed begin cruciaal voor de beleving van het project!
Voor het zo ver is, word je nader ingelicht.

Meer informatie vind je:
in een blog over het graven en
in een blog over waar gegraven wordt.