Interessant voor inwoners Gees eo.

Woon je in Gees, Geesbrug, Oosterhesselen of Zwinderen en wil je zien wat er in deze omgeving in de Tweede Wereldoorlog en tijdens de bevrijding allemaal gebeurde? Neem dan eens een kijkje bij de bijzondere expositie die op dit moment in De Klimop in Gees is. Je vindt er foto’s, maquettes, voorwerpen en informatie over het verzet uit de omgeving.

Elke dinsdag, donderdag en zaterdag
De expositie is gemaakt door de Historische Vereniging Klenckerheugte en te bekijken in De Klimop aan de Wethouder H. Euvingstraat 6 in Gees. Openingstijden: Elke dinsdag, donderdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Je kunt er nog tot eind augustus naartoe.

Vier fietstochten
Heb je zin om er een leuke fietstocht van te maken? De gemeente Coevorden en Samtgemeinde Emlichheim hebben, samen met de Historische Verenigingen uit de beide gemeentes, vier fietstochten uitgezet die via het fietsknooppuntennetwerk langs plaatsen van belang uit de Tweede Wereldoorlog voeren. Op die plaatsen worden de verhalen verteld van het verzet, neergestorte vliegtuigen en het leven tijdens de oorlog en de bevrijding. In Gees, Dalen, Sleen, Coevorden en Emlichheim zijn door de Historische Verenigingen exposities gemaakt die een inzicht geven in de situatie tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Het informatieboekje en de routes zijn gratis verkrijgbaar bij de TIP in Gees, drogisterij Koopman, Spar supermarkt en Snijders Wachtum.