Noteer alvast: Fietstocht op 5 juli

Het duurt nog even, maar je kunt het nu alvast in je agenda zetten. Op zondag 5 juni organiseert Stichting VOEVV (het overkoepelend orgaan van de sportverenigingen in Oosterhesselen, Gees en Zwinderen) de Lucas Zwaan Fietstocht. De tocht wordt al zo’n 40 jaar georganiseerd. In het begin was er soms sprake van honderden deelnemers. Bekend is een jaar waarin het er ongeveer 700 waren.

Van zaterdag naar zondag
De laatste jaren loopt het aantal deelnemers terug. In de editie van vorig jaar waren er ruim 30 deelnemers. De organisatie (o.a. het zoeken van uitzetters, het uitzetten, het regelen van de tussenstops en het plaatsen en ophalen van de borden) kost veel tijd. Omdat de mensen die deelnemen vaak heel enthousiast zijn en omdat de vrijwilligers die het organiseren niet direct de handdoek in de ring willen gooien, wordt de tocht dit jaar in plaats van zaterdag op zondag gereden. Op zondag 5 juli 2020, de eerst zondag van de schoolvakanties.

Als blijkt dat het animo toch tegenvalt, dan valt het doek voor deze mooie tocht. We zouden dit erg jammer vinden. Dus noteer in je agenda en duimen voor mooi weer!

Namens het bestuur van Stichting VOEVV