Opening ‘Cultureel Coevorden’ in Gees

Noteer alvast maar in je agenda! 28 augustus vanaf 13.00 uur. Coevorden is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Drenthe in 2021/2022. Dit jaar wordt daarom een groot aantal culturele evenementen georganiseerd. En in het weekend van 28 en 29 augustus worden in Coevorden bovendien weer de ‘Garnizoensdagen’ gehouden. Op zaterdag 28 augustus, vanaf 13.00 uur houden we daarom op het plein voor de Klimop een feestje ter gelegenheid van de opening van het programma ‘Cultureel Coevorden’. Het centrale thema is “Verbonden in verhalen”. Ieder dorp levert op deze dag een bijdrage aan de opening van het culturele programma van Coevorden, dat doorloopt tot het najaar van 2022. Informatie hierover vind je op www.cultureelcoevorden.nl

Eigen lied en kunst
In Gees wordt op 28 augustus door een gelegenheidsdorpskoor een lied gezongen, geschreven door Henk Vleems op muziek van Harm Dijkstra. Iedereen kan meezingen. Ook wordt dan een speciaal voor deze gelegenheid geschilderd kunstwerk onthuld, geïnspireerd op de dorpssfeer van Gees. Dat schilderij is gemaakt door een Geeser kunstenaarscollectief, gevormd door Rudy Remmelts, Wiep Vleems en Anneke Meppelink. Het schilderij wordt later op die dag in Coevorden tentoongesteld, samen met de kunstwerken uit de andere dorpen.

Kanonschoten
Om 14.00 uur vertrekt een delegatie uit Gees met de bus naar Coevorden. Onderweg worden nog 2 of 3 andere dorpen aangedaan. In Coevorden is dan rond 15.00 uur op de Weeshuisweide de officiële en feestelijke opening van het culturele jaar, ingeluid met enkele kanonschoten. Uiteraard staat het een ieder vrij om die middag op eigen gelegenheid naar Coevorden te komen. Het programma vind je op de site van Cultureel Coevorden.

Voor alle informatie en/of vragen over het programma kan je terecht bij Rob Drabbe, Brinkies 34, tel 06 153 84 153 / 0524 85 61 90, robatie@hotmail.com . Rob is contactpersoon namens Plaatselijk Belang Gees.