Proefmodel duurzame bladvanger voor Gees

Afgelopen zaterdagochtend werd in de berm van de Hogewandsweg het proefmodel van een duurzame bladvanger in elkaar gezet. Dirk Meppelink, Kees van Dijk en Arjan Ten Napel hebben deze bladbak bedacht. Gert de Groot was aanwezig vanuit de werkgroep Dorpsbudget. Bertus Lanting van de gemeente Coevorden was er ook. Hij rijdt in de vrachtwagen en bedient de kraan om het blad op te halen. Hij had goede praktische tips.

De eindconclusie was dat het een prima maar ook mooi systeem is. De bladvangers zijn licht en makkelijk op- en af te bouwen. En duurzaam voor de lange termijn. Het mooie is dat de hekken multi-inzetbaar zijn. Je kunt ze ook als afscheiding gebruiken of als fietsenstalling bij evenementen.

Het proefmodel wordt op korte termijn gegalvaniseerd zodat het al deze herfst gebruikt kan worden. De volgende stap is een advies aan het bestuur van Plaatselijk Belang Gees. Aan de hand van een prijsopgave wordt gekeken wat er vanuit het dorpsbudget en eventueel aanvullend mogelijk is. Ook moet er nog goed gekeken worden naar de opslag van de bladvangers.