Start sloop Klimop, bouw start in april

Vanmiddag werd officieel de sloop van de voormalige basisschool De Klimop gestart. Voor dit officiële moment waren de direct omwonenden, de toekomstige bewoners van de nieuw te bouwen woningen en de bestuursleden van Plaatselijk Belang Gees, waaronder de leden van de werkgroep herbestemming Klimop, persoonlijk uitgenodigd. Vanuit de pers was er grote belangstelling voor dit officiële moment. Na een welkom door projectleider Gert Bouwman van Sloopbedrijf Revoort, vertelde oud-schoolhoofd Harm Jan Lesschen mooie anekdotes uit de historie van de basisscholen in Gees. Namens de toekomstige bewoners sprak Lucas Zwaan de aanwezigen toe waarbij hij zijn vertrouwen uitsprak in een goede afloop van het bouwproject: ‘De aanloop van het project duurde lang en vergde veel geduld, maar straks is Gees een aantal prachtige, levensloopbestendige woningen rijker’. Tot slot nam wethouder Steven Stegen (o.a. Wonen) het woord. Hij benadrukte dat de woningen geen starterswoningen zijn maar wel degelijk in een behoefte van het dorp voorzien. ‘Ze dragen bij aan de leefbaarheid van het mooie dorp Gees’, aldus de wethouder. Stegen kroop achter het stuur van de kraan en hapte een stuk uit het boeideel van de entree. Daarmee was de officiële start van de sloop een feit.

Naar verwachting kan in april 2024 met de bouw worden begonnen. De woningen worden gebouwd door bouwbedrijf Hilberink uit Nieuw Balinge. Eind volgend jaar moeten de woningen gereed zijn. Interesse? Op de website van de gemeente Coevorden vind je meer informatie.

Op de website van RTV Drenthe vind je een mooie reportage over de start van de sloop. Ook het Dagblad van het Noorden en Coevorder Nieuws schonken er uitgebreid aandacht aan.

Dorpsgenoot Hans Habers maakte een fotoreportage en een leuk filmpje: