Steekincident de Kamp

Ook in ons prachtige Gees gebeuren er soms dingen waar we allemaal erg van schrikken. Het is nu bijna een week geleden dat we aan het begin van de nacht werden opgeschrikt door blauwe zwaailichten en de traumahelikopter. Voor de AED vrijwilligers kwam daarbij nog de oproep om snel naar de Kamp te gaan voor een reanimatie. Een ruzie tussen twee arbeidsmigranten, woonachtig op de Kamp, eindigde met een steekincident. We weten het allemaal, het liep niet goed af. Een van de betrokken arbeidsmigranten overleefde het niet.

Geschrokken

Een dramatisch gebeuren, waar we niet alleen van zijn geschrokken en iets bij voelen, maar ook iets van vinden. Inmiddels sprak het bestuur van Plaatselijk Belang met burgemeester Bergsma, een beleidsadviseur Veiligheid van de gemeente Coevorden en met de wijkagent Reinier Visser. Het was goed om te doen, te weten dat de zaak heel serieus genomen wordt en men ook begrijpt wat dit teweeg brengt in het dorp. Aan de andere kant, incidenten gebeuren. Ze gebeuren altijd te vaak en vaak ook nog veel te dichtbij. Ook in Gees. Met z’n allen willen we dit natuurlijk voorkomen.

Ingreep bij wangedrag of overlast

En ja, we kennen allemaal wel een situatie dat er iets was waar een arbeidsmigrant bij was betrokken. Maar ik weet ook dat Inge Elders, de eigenaar van de Kamp, ingrijpt als ze hoort van overlast of wangedrag van haar huurders. Direct en zonder aarzelen. Bel daarom met Inge als er een situatie is waar je last van hebt, of waar je je zorgen om maakt op nummer 0524 581219.

Wil je zelf met iemand praten over wat er is gebeurd? Zoek iemand op uit je eigen omgeving, of iemand van het bestuur van Plaatselijk Belang. Je mag mij ook zeker bellen 06 54257716.

Siny Vink, voorzitter Plaatselijk Belang Gees.

Foto: Dagblad van het Noorden/Persbureau Meter