Uitnodigingen: Gees Verbindt organiseert weer mooie activiteiten

Gees Verbindt is de afgelopen periode van dit jaar druk in de weer geweest voor hulp aan onze Oekraïense buren in de Wolfskuylen. Op hun verzoek zijn er spullen verzameld voor aanleg  en beheer van groentetuinen en zijn er o.a. fietsen, gereedschappen, kinderwagens en babykleding geleverd. En er zijn koffie-uurtjes met een aantal Oekraïners geweest. Het is hartverwarmend om te constateren hoe massaal en positief er op de oproepen is gereageerd. Tevens worden er door vrijwilligers uit Gees nu ook 2 keer per week taallessen gegeven.

Maar Gees Verbindt [1] heeft ook voor jullie weer een aantal gezellige ontmoetingen en fijne bijeenkomsten georganiseerd.

SamenEten: Elke 1e woensdag van de maand in Pluspunt:
2 november, 7 december, 4 januari, 1 februari en 1 maart

Graag nodigt Gees Verbindt je uit om samen te eten in het Pluspunt. Elke 1e woensdag van de maand staat vanaf  12.00 uur de tafel mooi gedekt en komt er een heerlijke maaltijd op tafel. Met elkaar eten en ondertussen samen kletsen, onder genot van een drankje. Bij deelname graag je opgeven bij 1 van de onderstaande personen of via de mail: metsmaak@hotmail.com Schroom niet en kom lekker samen eten in het Pluspunt. Of je nu alleengaand bent of met zijn tweeën, jong of al ouder, iedereen is welkom. Kosten € 7,50 per persoon.

KoffieLokaal: Elke 2e dinsdagochtend van de maand in Pluspunt:
8 november, 13 december,10 januari, 14 februari en 14 maart

Elke 2e dinsdagochtend van de maand is er KoffieLokaal in het Pluspunt. KoffieLokaal is een voortzetting van het koffieterras op de minimarkt, tijdens de zomer. Vanaf 10.00 uur kun je binnenlopen. Er is koffie met eigen gebakken lekkers erbij. Alles, net als in de afgelopen zomer, voor € 1,00 per stuk. Je bent van harte welkom!

KoffieKaffee: Elke 3e donderdagmorgen van de maand in Pluspunt:
17 november, 15 december, 19 januari, 16 februari en 16 maart

Elke 3e donderdagochtend van de maand is er KoffieKaffee in het Pluspunt. KoffieKaffee is een ontmoetingsplek om gezellig samen te kletsen, met ondertussen spelletjes doen, zoals rummikub, kaarten, biljarten en darten. Met daarbij drankje en een hapje. Vrijwillige bijdrage. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Van harte welkom!

Filmavond met korte filmpjes over Gees in Pluspunt: 27 oktober

Geert Kiers vertoont op donderdagavond 27 oktober in Pluspunt zijn filmpjes, met beeld en geluid op bioscoopniveau. Het gaat o.a. over de vroegere feestdagen in Gees, over de Fly-inn Gees, over de rogge-oogst en over het wel en wee van Gees, die herkenningen geven en verhalen uitlokken.

Inloop vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur start de film. Er zijn tussentijds pauzes.

Iedereen is van harte welkom!

Drentse middag met verhalen en herkenningen van Anne Doornbos:      Woensdagmiddag 16 november in Pluspunt

Op deze woensdagmiddag 16 november, van 14.00 uur tot 16.30 uur in Pluspunt, zal Anne Doornbos in het Drents over de Drentse cultuur en haar gebruiken vertellen. Anne is schrijver van korte verhalen, liedteksten, toneelstukken, gedichten en columns. Ook is hij de schrijver van de triller “De man die Russich preut”, wat zich in Gees afspeelt. Tevens is Anne voorzitter van de stichting Huus van de Taol. Kortom, het belooft een prachtige middag te worden. Er is een ruime pauze met koffie /thee en volop gelegenheid voor napraten, onder het genot van een drankje en hapje.

Je bent van harte welkom! Vanaf 13.45 uur staat de koffie klaar

Gedenken van overleden dierbare familieleden en vrienden: 18 november

Op vrijdagsnamiddags 18 november, van 18.00 uur tot 20.00 uur, is het kerkgebouw aan de Dorpsstraat van PKN Gees geopend voor iedereen die daar behoefte aan heeft, om een kaarsje aan te steken voor overleden dierbare familieleden of vrienden. Deze gedachtenis is absoluut niet kerkgebonden, maar wordt door Gees Verbindt georganiseerd voor alle mensen uit Gees en omgeving. Er zal stemmige muziek op de achtergrond zijn en gelegenheid om, naast het aansteken van een kaarsje, koffie te drinken en ontmoetingen te hebben.

—————————————————————————————————————————

Voor vragen of verzoeken om vervoer kun je altijd bellen met één van de onderstaande personen:

Adri Kuyper:                                      tel. 06-53673088

Anke Dotinga:                                    tel. 06-27430647

Bernice Oosting:                                tel. 06-52653069

Hans Hornstra:                                   tel. 06-20748453

Harry Euving:                                     tel. 06-22954607

Ina Koopman:                                     tel. 06-54320961

Karel Loth:                                          tel. 06-23437615

Roelof Hessels:                                   tel. 06-20932010

[1] Onder de naam ‘Gees Verbindt’ werken Nei Naoberschap, PKN-kerk Gees, PKN-kerk Oosterhesselen en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt samen op het gebied van activiteiten voor, met name, inwoners van het dorp Gees en omgeving. En dat onder het motto “niet praten maar doen”!