Voorlichtingsavond 28 oktober aangepast

Vanwege de aangepaste Corona maatregelen zal de voorlichtingsavond op woensdag 28 oktober (20.00 uur) digitaal plaatsvinden. Alle deelnemers die zich hebben aangemeld ontvangen hierover nader bericht via mail.

In het dorpsnieuws van begin september kondigden we al aan u gelegenheid te geven nader kennis te nemen over wat de Regionale Energie Strategie (RES) en de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) voor u kunnen betekenen. Inmiddels gebeurt er in Drenthe veel om u met minder gebruik van fossiele energie meer comfortabel te laten wonen.

Wat kunt u op deze avond verwachten

We informeren u op hoofdlijnen wat er in Drenthe al in gang is gezet en voorzien u van informatiemateriaal om thuis nog eens na te lezen. Doordat u vooraf ook uw vragen bij ons kunt neerleggen gaan we op grond van uw belangstelling dieper op een onderwerp in. Maar vanzelfsprekend is er op de avond zelf ook ruimte voor uw vragen. En weten we het antwoord op dat moment niet, dan gaan we voor u aan de slag en zoeken het uit.
Wij bieden u deze avond drie sessies met in de 1e sessie een algemene inleiding over de RES en de RRE:

 • Sessie 1:
  In uw huishouden kunt u mogelijk al op korte termijn besparen op uw energiekosten. Een expert informeert u over drie onderwerpen:
  • hoe u uw CV waterzijdig kunt laten inregelen met een voucher van € 120,- uit de RRE
  • of voor u de aanschaf van een warmtepomp een interessante investering kan zijn
  • wat te doen als uw CV-ketel aan vervanging toe is? 
 • Sessie 2:
  Dorpen, wijken en steden zijn in gesprek met overheid en coöperaties over de energietransitie van Nederland. Wat willen we in Gees met de energietransitie? Hebben we in ons dorp ambitie om energieneutraal te worden? Gaan we laadpalen plaatsen voor onze elektrische auto’s en die van onze toeristen? Of ziet u meer in het gebruik van elektrische deelauto’s? Zijn windmolens taboe of zijn de kleinere uitvoeringen wel acceptabel? En waar zouden we een zonnepark accepteren?
  Veel vragen waar we als bestuur van de energiecoöperatie Geeserstroom U.A. voor u mee aan de slag willen gaan, het liefst met u als actief deelnemer in onze coöperatie, om samen met u stroom op te wekken voor Energie Van Ons en samen deze lokaal opgewekte energie af te nemen in onze duurzaam geïsoleerde huizen.
  Graag komen we met u over uw ideeën en wensen in gesprek.
 • Sessie 3:
  De energietransitie stelt u voor vragen over de isolatie van uw huis en de installaties in uw huis voor verwarming en warm water. Wat kunt u doen om energie te besparen? Hoe vraagt u een energielabel aan? Waar kunt u informatie krijgen over subsidies? Onze energiecoaches kunnen u bij al uw vragen over energiezuiniger wonen begeleiden naar de juiste adviseur.

Aanmelden voor deze avond was mogelijk tot en met 13 oktober.