Vrijwilliger bij opvang vluchtelingen?

Zoals u waarschijnlijk heeft meegekregen is de groepsaccommodatie van vakantiepark de Wolfskuylen aan de Holtweg in Gees beschikbaar gesteld voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. Er is woonruimte voor 30 vluchtelingen. Dit is, zoals het er nu naar uitziet, voor maximaal een jaar.

Vrijwilligers

Vanuit dorpscoöperatie Nei Naoberschap in Gees en Zwinderen is aangegeven dat zij bereid zijn om met vrijwilligers ondersteuning te bieden. Dat geldt ook voor ‘Gees Verbindt’ waarin met de kerken wordt samengewerkt. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee!! Wilt u als dorpsbewoner vrijwillig ondersteuning bieden? Bijvoorbeeld met hulp bij vervoer naar de huisarts? Dan is uw hulp van harte welkom!

Hulpvragen

Als wij hulpvragen hebben, dan geven we die door aan Nei Naoberschap. Daarna benadert Nei Naoberschap met deze concrete hulpvraag vrijwilligers en kunnen de vrijwilligers aan de slag. Weet u nu al dat u graag hulp wilt bieden? Of bent u nog geen lid van Nei Naoberschap (bijvoorbeeld doordat u nog maar kort in Gees of Zwinderen woont)? Neem dan nu contact op via contact@neinaoberschap.nl  of tel 06 484 16 279. Bij voorkeur op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur en 18.00 uur en 19.00 uur. Via dit nummer krijgt u contact met de coördinator van dienst.

Meer informatie of vragen?

Op www.coevorden.nl/Oekraïne vindt u meer algemene informatie over de opvang van vluchtelingen in onze gemeente. Heeft u nog vragen aan de gemeente Coevorden? Mail of bel ons dan gerust: info@coevorden.nl of 14-0524.

Met vriendelijke groet,

John de Vegt en Wiesje Pieterman

Locatiemanagers gemeentelijke opvanglocaties Oekraïense vluchtelingen