Waar kun je heen met je bladafval?

De tijd komt weer aan dat de bladeren vallen. Het wegbrengen en storten van blad in het dorp gaan we anders regelen.
Hoe? Dat lees je hier

De werkgroep die zich bezighoudt met de besteding van het dorpsbudget heeft geld apart gezet voor betere, flexibele en grotere bladbakken. De bakken zijn gemaakt van verzinkte ijzeren hekwerken en niet meer zoals tot nu toe van linten en palen. De bakken zijn groter, maar het zijn er wel minder.

Ze komen binnenkort te staan op de volgende plekken:
1. Dorpsstraat op de aansluiting met de Holtweg; 
2. Aansluiting Goringdijk en Dorpsstraat (bij de glasbak); 
3. Tilweg (voor nr 23 B, bij het bungalowpark Elders); 
4. Hogewandsweg (staat er al).  
Je kunt dus niet meer storten op de Tellinghof (Schaapveensweg) en de Tilweg / hoek Dorpsstraat. En ook niet buiten de genoemde of op andere locaties, dan op de vier gekozen plaatsen.

Je kunt het blad in de bakken storten tot de 3e week van januari. De gemeente haalt daarna de bakken niet meer leeg en wij halen de bakken dan ook weg.

Bladafval -en tuinafval- kun je altijd –  en dus ook na 20 december – gratis storten op de milieustraat van Zweeloo of Coevorden op dinsdag tot vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur.
Gebruik in de winter ook de groene container voor het achterblijvende blad- en tuinafval. Uit ervaring blijkt dat de groene container bij de winterdag minder gebruikt wordt. 

Hier lees je wat meer over de totstandkoming van de bladbakken.

Als iedereen een beetje z’n best doet dan moet het lukken om ons dorp netjes te houden.

Groeten, Plaatselijk belang Gees