Wandel- en Cultuurpad Gees in-de-kijker gezet

Op zondag 24 juli is het Cultuur- en Wandelpad van Gees in de kijker gezet. De nieuwe wethouder Bea Meppelink (o.a. toerisme en cultuur) was daarbij van de partij.

Zo’n 80 mensen konden op deze warme zondagmiddag kennismaken met het nieuwe wandelboekje van ToReCo, waarin voor heel Coevorden een lange afstand wandeling (204 km) langs alle dorpen is uitgezet. De routes leiden langs bijzondere landschappelijke plekjes en natuur; het pad komt ook langs een groot aantal cultuur-historische plaatsen in de omgeving.

Wandelroutes

De Beeldentuin van Gees was natuurlijk dé plaats bij uitstek om dit cultuur-uitje te organiseren. Ingeluid door de Drentse Jachthoornblazers werd het publiek door Kees van Dijk bijgepraat over de ins en outs van de nieuwe wandelroutes. Kees heeft samen met Adri Kuypers ongelofelijk veel werk verricht in de voorbereiding van het wandelboekwerk. Daarvoor werden zij dan ook hartelijk bedankt door de voorzitter van Plaatselijk Belang Gees, Siny Vink.

Resultaten kinderworkshops

In het voorjaar hebben 18 kinderen onder leiding van Rita Prent en Lot Rooijakkers in een drietal workshops schilderijen gemaakt over wat zij mooi en leuk vinden in Gees. De resultaten daarvan zijn nu tentoongesteld in het restaurant van de tuin. Gezamenlijk hebben de kinderen 31 schilderijen gemaakt, soms met verrassende resultaten. Natuurlijk zijn er mooie landschapjes en tafrelen van beesten in de weide. Alle jonge kunstenaars ontvingen een getuigschrift en een schetsboek met kleurstiften, als waardering voor hun creatieve inzet.

Drentse Jachthoornblazers

Onder leiding van Yvo van Marle kon iedereen een korte rondwandeling door de Beeldentuin maken om op deze zonovergoten dag van de ‘buitencultuur’ te genieten. Aansluitend werd nog lang en uitgebreid bijgepraat over de wandelingen, over de schilderijen en over allerhande dorpsactualiteiten. Het gezelschap werd daarbij getrakteerd op muzikale intermezzo van de Drentse Jachthoornblazers en er was natuurlijk een afsluitend hapje en drankje, aangeboden door Plaatselijk Belang Gees. Veel dank gaat naar gastheer Yvo van Marle en naar de vele vrijwilligers die hebben geholpen bij het welslagen van dit dorpsfeestje!

Het mooi en handzaam vormgegeven boekje van het Cultuur- en Wandelpad is voor € 9,90 verkrijgbaar bij alle TIP’s in de gemeente Coevorden en in de Readshop in Coevorden. Dorpsgenoot Hans Habers maakte een uitgebreide fotoreportage. Die kun je bekijken in het fotoalbum van Gees.