Zeer geslaagde vijfde editie FLY-IN Gees

De vijfde editie van de FLY-IN Gees, die afgelopen zaterdag 1 september plaatsvond, was in alle opzichten zeer geslaagd. Vanaf 10.00 uur was het al gezellig druk. In de loop van de middag bereikte het aantal bezoekers op het terrein van melkveehouder Gerard Hegen een hoogtepunt. Het mooie weer droeg daaraan zeker bij. Op Schiphol na was airport GEES het drukste vliegveld van Nederland, met de meeste vliegbewegingen. Dat waren er meer dan 250 met Micro Light Aircraft vliegtuigen. Ook een aantal gyrocopters en dubbeldekkers landen op airport Gees. De luchtballonnen, die rond 18.00 uur omhoog gingen, zijn geland in en omgeving van De Krim.

Het evenement verliep vlekkeloos dankzij de inzet van vele vrijwilligers uit het dorp. Het was tevens de dag van de laatste ballonvaart van aeronaut/luchtschipper Hans Habers, die na ruim 40 ballonvaart jaren stopte.

De FLY-IN zal, zoals het nu lijkt niet meer door het huidige team (Freek Dijkstra, Jaap Euving, Hans Habers en Jan Oost) worden georganiseerd. Een groep jeugd uit Gees heeft de intentie om het stokje over te nemen om in de toekomst de FLY-IN door te zetten.

In het fotoalbum vind je prachtige foto’s van de verschillende onderdelen van de FLY-IN.

En op YouTube staat een filmpje over de laatste ballonvaart van Hans Habers, gemaakt door Nico Westerhof.