Gees in Wintersfeer gaat in 2021 helaas niet door

Helaas heeft het bestuur van Gees in Wintersfeer moeten besluiten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan. Na het afwegen van de de voors en tegens, was er geen andere conclusie mogelijk dan dat het niet verantwoord is.

Jan Kelder namens het bestuur : “We hebben het besluit zo lang mogelijk uitgesteld, terwijl andere evenementen al veel eerder hadden besloten dat het bij hen niet doorging dit jaar. We hadden steeds nog een beetje hoop. Het kabinet wilde op 20 september de anderhalve meter richtlijn laten vervallen en op 1 november ALLE maatregelen. Inmiddels beginnen ze echter al weer terug te krabbelen en is alles weer onzeker.”

Verder was er onduidelijkheid over hoe lang het bestuur kon wachten met de aanvraag van de vergunning. Ook zou het onmogelijk zijn om te voldoen aan allerlei maatregelen over bijvoorbeeld het maximaal toelaatbaar aantal bezoeker en een controle op inenting. Hoeveel controleurs moet je dan hebben? En kun je de veiligheid van de bezoekers, deelnemers of bewoners waarborgen? Het dorp is niet geheel af te sluiten omdat er zoveel toegangswegen zijn. En omdat er al veel is of wordt afgelast zou je een gigantisch toestroom van publiek kunnen verwachten. Als organisatie ben je wel aansprakelijk voor eventuele gevolgen. 

Dan zijn er nog een paar pijnpunten: De renovatie van de Dorpsstraat begint later dan eerst gepland en duurt tot medio december. En voor het parkeren zou ‘Wintersfeer” uit moeten wijken naar de weilanden van Tietema aan de rand van het dorp (fijn dat het kan, maar niet ideaal).

Al met al veel onzekerheden en het bestuur vond dat ze de beslissing niet langer kon uitstellen. Deelnemers moeten immers ook weten wat ze moeten inkopen of reserveren. Vandaar dus dit besluit.

Het bestuur hoopt dat het volgend jaar wel weer kan en zet dan graag de schouders er weer onder.
25 en 26 november 2022 vindt het evenement dan plaats. Bent u er ook weer bij?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, volg Gees in Wintersfeer dan op:
facebookpagina: Geesinwintersfeer
website: www.geesinwintersfeer.nl

Hopelijk dus: tot volgend jaar!