Het blad van Gees is opgeruimd

Sinds 2 jaar vragen we aan iedereen uit het dorp om het blad naar de vijf bladbakken te brengen. Daar is ook dit jaar weer goed gebruik van gemaakt. We vragen iedereen om vanaf nu het blad in de groene container aan te bieden en niet meer te storten op de bladbakplaatsen.

Hoe is het dit jaar gegaan?
De plekken van de bladbakken zijn tot stand gekomen in overleg met Plaatselijk Belang en de gemeente. Begin november hebben we de ‘bakken’ geplaatst. Jullie hebben er enthousiast gebruik van gemaakt. En er is – zoals door de gemeente was gevraagd – nauwelijks tuinafval tussen het blad terechtgekomen.
We schatten dat we ruwweg negentig procent van het gevallen blad in het dorp zo hebben opgevangen en laten wegbrengen. De gemeente haalt binnenkort de laatste restjes blad op en dan is de klus weer geklaard voor deze herfst en winter.

Bladbakken
Met de hulp van Arjan ten Napel hebben we de mooie bladbakken kunnen ontwerpen. Ze zijn gefinancierd uit het Dorpsbudget en doen nu al 2 winters uitstekend dienst. De hekken zijn sterk, eenvoudig te plaatsen en te verwijderen. De gemeente komt haar afspraak na om ze elke week leeg te halen en plaatste er waarschuwingsschilden bij.

Hekken ook voor andere doelen te gebruiken
Sinds november hebben we ook een speciaal ontworpen aanhangwagen tot onze beschikking, ook gefinancierd uit het Dorpsbudget en gesponsord door ten Napel Hoofcare.  Alle hekken passen nu op een opbergsysteem dat op de aanhangwagen is gemonteerd. Het opbergsysteem is ontworpen door Arjan en gemaakt door Arjan en Derk.
Het geheel van aanhangwagen en hekken is een mooi werktuig geworden. Dit kun je ook veilig voor evenementen gebruiken. De hekken kunnen bijvoorbeeld dienen als fietsenstalling of afsluiting. 

Tot volgend jaar!
Zoals gezegd vragen we jullie om geen blad meer te storten. Bij voorbaat dank daarvoor.
Zo houden we het dorp schoon tot november. En dan begint alles weer opnieuw.

Groeten,
Derk Meppelink, Jan Hidding, Kees van Dijk en Arjan ten Napel