Hulp voor Oekraïense buren

Het ziet er naar uit dat onze Oekraïense buren nog wel een tijdje in de Wolfskuylen zullen verblijven. Een aantal van hen heeft aangegeven dat ze het prettig zouden vinden om wat meer contact met de bewoners uit de omgeving te hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een koffie-uurtje op de Wolfskuylen, eens per twee weken. Het is de bedoeling om dan ook wat basaal huis-tuin-en keuken Nederlands te oefenen, zodat de mensen zich een beetje kunnen redden in bijvoorbeeld een winkel. Er zal een deskundige van het Taalhuis bij aanwezig zijn om dit te begeleiden. De eerste bijeenkomst staat al gepland, op woensdagmiddag 29 juni, om 14.00 uur in de Wolfskuylen. Geïnteresseerden om aan zo’n koffie-uurtje mee te doen en ook wat nuttige Nederlandse woorden met ze te oefenen, kunnen dat melden bij Adri Kuyper.

Blij met spullen
Onze vorige actie om mee te werken aan een groentetuin die de bewoners van de Wolfskuylen graag wilden aanleggen is een groot succes geworden. Er zijn veel plantjes, zaadjes en tuingereedschap binnen gekomen. Vooral de oudere dames zijn er actief mee en zijn apetrots op hun werk. Ook de geleverde fietsen en fietsbenodigdheden worden bijzonder gewaardeerd.

Nu het verblijf wellicht niet van korte duur zal zijn blijkt er behoefte aan een aantal zaken waar we onze Oekraïense buren misschien ook wel aan kunnen helpen:

  • Oude mobieltjes met opladers.

Hebt u nog een oud mobieltje of smartphone met oplader liggen die u niet meer gebruikt, dan zouden de mensen die zo’n apparaatje niet hebben of kwijt zijn geraakt op hun vlucht daar zeer mee geholpen zijn. Ze hoeven dan niet een duur nieuw apparaat aan te schaffen, maar alleen een simkaart. Dan kunnen ze toch (weer) communiceren met familie en vrienden. Wel de oude simkaart en persoonlijke gegevens verwijderen. Geen techneut in de buurt? We vinden vast wel iemand die dat kan.

  • Kinderwagens en buggy’s.

Er worden binnenkort ook vluchtelingen verwacht die baby’s en/of kleine kinderen bij zich hebben. Op de vlucht een wandelwagen of kinderwagen meenemen was geen optie. Hebt u nog een buggy of kinderwagen opgeslagen waarvan u zeker weet dat u hem niet meer zult gebruiken, zou u die dan af willen staan voor de Oekraïense vluchtelingen? Zeker nu het mooi weer wordt zal het fijn zijn daarmee te gaan wandelen met de kleintjes.

Wilt u helpen om deze wensen te realiseren, dan kunt u contact opnemen met, of de spullen inleveren bij:

Adri Kuyper              : Oude Steeg 28, Gees.
Voor vragen              : tel.: 0524-582247 of 06-53673088, adrikuyper52@gmail.com