Recreatie en vrije tijd

In Gees en de omliggende dorpen zijn veel mogelijkheden om in je vrije tijd leuke dingen te doen. Of dat nu sport is, of andere activiteiten, het maakt niet uit. Zo zijn er alleen al meer dan vijftien verenigingen in Gees, Oosterhesselen en Zwinderen waarbij u zich kunt aansluiten.

Sport

Gees kent een eigen ijsvereniging. Voor voetbal, tennis, volleybal en handbal kunt u in Oosterhesselen terecht. Daar vindt u prima accommodaties zoals de sportvelden en het clubgebouw van voetbalvereniging Vios en sporthal De Goorn, de thuisbasis van gymnastiekvereniging O.G.Z,  HVZ/Vivendi en Handbalvereniging VVO. De Hesseler Fietsers is een toerfietsclub met race- en atb-groepen. In Oosterhesselen vindt u ook de buitentennisbanen en mooie tennishal, de thuisbasis van tennisvereniging De Havezathe  In dezelfde hal is sinds 2016 Sportcentrum Oosterhesselen gevestigd, waar u onder meer kunt fitnessen en tennissen.  Paardensport kunt u beoefenen bij Paardensportvereniging de Klenckeruiters. Zij hebben een eigen manege in Oosterhesselen. Houdt u van stoere krachtsport, dan bent u bij touwtrekploeg de Waoghalzen aan het juiste adres. Ook is er een loopgroep die iedere maandagavond traint.
Gees kent verder een hengelsportvereniging, een biljartvereniging, een sjoelvereniging en een jeu de boules groep. Ook worden er vanuit Plaatselijk Belang Gees sportieve activiteiten georganiseerd, zoals het buurtvolleybaltoernooi op Koningdag en het klootschieten vanuit partycentrum De Zwerfkei. Voor basketbal, wedstrijdzwemmen, korfbal en andere sporten bent u op Emmen, Coevorden en Hoogeveen aangewezen.

Bosbad Zwinderen

Bosbad Zwinderen trekt ieder seizoen ongeveer 36.000 bezoekers uit de wijde omgeving van Zwinderen. Ook toeristen weten de weg te vinden naar dit mooie rustige, in het bos gelegen, buitenbad. Het bad is geopend van eind april tot begin september. Voor de kinderen is er volop ruimte om naast zwemmen ook lekker te kunnen spelen. In het bosbad worden ook zwemlessen gegeven. De zwemlessen zijn populair en staan goed aangeschreven. Door het korte seizoen zijn de zwemlessen efficiënt en doelgericht. Stichting Bosbad Zwinderen beheert het bad namens de gemeente Coevorden. Door de inzet van veel vrijwilligers en sponsoren is het mogelijk het bad in stand te houden. Komen zwemmen is zeker de moeite waard!

Wandelen en fietsen

Wanneer u van wandelen en fietsen houdt dan zit u in Gees op de eerste rang. In en rond het dorp vindt u tal van wandel- en fietsroutes. 
De Geeser dorpsommetjes bijvoorbeeld. Die starten vanuit het dorp. Ze zijn gemaakt door Plaatselijk Belang Gees, De Boermarke en Staatsbosbeheer. De routes zijn bewegwijzerd maar met de routebeschrijving, verkrijgbaar bij het Tourist Info Gees is de wandeling nog veel leuker!  

Toneel, zingen en muziek

Houdt u van toneel? Er zijn twee toneelverenigingen. Toneelvereniging Dr. Jan Naarding uit Oosterhesselen en toneelvereniging De Hildespeulers uit Gees en Zwinderen. Zij bieden elk jaar leuke voorstellingen die onder andere plaatsvinden in Partycentrum de Zwerfkei. Ook zijn er zangverenigingen. Kamerkoor Cantabel  en Con Amore, vrouwenpopkoor Happy Sound  en zangvereniging Herfstklanken uit Oosterhesselen hebben de Nederlands Hervormde kerk in Oosterhesselen als thuisbasis. HEM staat voor Hesseler Eerste Mannenkoor. Klabats is de naam van de percussiegroep uit Oosterhesselen.  Muziekvereniging Excelsior kent meerdere orkesten en bands en heeft De Hesseler Hof als uitgangsbasis.

Verder is er een historische vereniging, een bijenvereniging, een bridgevereniging, een klaverjasvereniging, een jeugdsoos, een seniorenfietsclub, een vogelvereniging, een volkstuinvereniging, een vereniging ter bescherming van weidevogels en diverse muzikale groepen. Hoewel dit meestal Hesseler initiatieven zijn, zijn er ook volop deelnemers uit Gees en omliggende dorpen.