Start Repair Café

Vrijwilligers en ruimte gezocht!!
Samen met Plaatselijk Belang  Oosterhesselen, Plaatselijk Belang Gees en Plaatselijk Belang Zwinderen is het plan ontstaan om een Repair Café te starten.
Een Repair Café is een locatie waar het mogelijk is kleine kapotte apparaten, als bijvoorbeeld, een koffiezetapparaat, te laten repareren.
Ook zullen er kleine verstel werkzaamheden met de naaimachine kunnen worden uitgevoerd.
Weggooien is zonde dus geef je product een tweede leven!!  Dit is duurzaam en beter voor het milieu.

De bedoeling van het Repair Café is dat de eigenaar van het apparaat aanwezig is bij de reparatie en dit er na weer mee terug neemt.
Het Repair Café is geen opslagplaats voor oude en tweedehands spullen.

Om bovenstaande plannen te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar een ruimte en naar mensen met een technische kennis die het leuk vinden om dingen te repareren, of gewoon handig zijn in de breedste zin van het woord.

Een geschikte ruimte is een ruimte die groot genoeg is om een aantal tafels te kunnen plaatsen waaraan de reparateurs kunnen zitten en waar plaats is voor een aantal stoelen, zodat niet alleen de reparateurs kunnen zitten, maar waarop ook de bezoekers kunnen zitten.
Belangrijk is ook, dat er een kast is waarin het gereedschap kan worden opgeborgen.

Wanneer je geïnteresseerd bent als reparateur of het je leuk lijkt om dit samen met ons vorm te geven en ook wanneer iemand een  ruimte weet, dan is het mogelijk je via onderstaande mail adressen op te geven.

Plaatselijk Belang Oosterhesselen; contactpersoon Ria Epping               e-mail:              info@pboosterhesselen.nl

Plaatselijk Belang Gees; contactpersoon Roeland van Fastenhout          e-mail:             verduurzaming@geesweb.nl
(themagroep verduurzaming)

Plaatselijk Belang Zwinderen; contactpersoon Wim Koops                      e-mail:             bestuur@pbzwinderen.nl