Turftaofel geopend

Ongeveer 30 mensen maakten op zaterdag 16 maart j.l. (zie hier de foto’s) gebruik van de gelegenheid om aan te schuiven aan de nieuwe “Turftaofel”. Deze nieuwe ontmoetingsplek wordt vanaf nu elke 3e zaterdag van de maand ingericht in het Pluspunt, samen met het Repair Café. Inwoners van Gees kunnen aan de Turftaofel terecht met hun vragen over alles wat te maken heeft met de energietransitie. Hoe kan ik mijn huis isoleren, waar en hoe kan ik energie besparen tot en met tips over het aanbrengen van voorzieningen zoals een warmtepomp en zonnepanelen. 

Aan alle geïnteresseerden is de bespaartas uitgereikt met daarin voorlichtingsmateriaal en een (gratis) ‘slimme stekker’ om het energieverbruik van apparaten te meten. En iedereen kan nu bij ons voor € 20,- een zgn. P1-meter bestellen, die werkt op dezelfde app als van de ‘slimme stekker’ en helpt je om je totale energiegebruik in huis beter te leren kennen. Met de kennis van de ‘slimme stekker’ en eventueel aangevuld met een P1-meter, kun je zo nodig maatregelen nemen om energie te besparen. 

Ook werd op 16 maart de “Bezunigkar” voorgesteld: die kar bevat allerlei spullen om je huis beter te isoleren en dus om energie te besparen; het materiaal uit de kar wordt gratis aan een ieder aangeboden. 

De volgende Turftaofel is op zaterdag 20 april a.s. (10.30 – 12.30 uur), tegelijkertijd met het Repair Café. Natuurlijk staat dan ook de Bezunigkar weer voor u klaar bij het Pluspunt.