Filmopnames in Gees op 14, 15 en 16 oktober

Gees was al eens het toneel van het verhaal in ‘De man die Russisch preut’, het boek van Anne Doornbos. Nu heeft ook de filmwereld Gees ontdekt. Binnenkort doet een heuse filmploeg aan in ons mooie dorp. Op 14, 15 en 16 oktober worden opnames gemaakt voor de film Broederwraak.

De producent van de film, Lisa van Gorkum vroeg de redactie van Geesweb om de opnames aan te kondigen. Zodat de dorpsbewoners weten wat er aan de hand is als er ineens een filmset in het dorp te zien is, en er mogelijk wat drukte is. Het gaat om een kleine ploeg van jonge filmmakers. De cameraman Frank Evenhuis komt uit de buurt. Vandaar dat zij de locatie hebben weten te regelen. Het adres waar zij rondom gaan filmen is Dorpsstraat 70, de boerderij van Jan Lanting. 

In de Tweede Wereldoorlog

De film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Er worden dus geen dingen gefilmd die niet in die tijd passen, dus ook geen omstanders. De producent vraagt daarom aan de dorpsbewoners om niet op de set te komen en ze de ruimte te geven zodat ze snel en zorgvuldig te werk kunnen gaan. 

Nepvuurwapens

Dit betekent ook dat de acteurs in Duitse uniformen rondlopen. Zij maken gebruik van nepvuurwapens dus er zal ook geschoten worden. Bel dus liever niet de politie. De filmploeg doet alles veilig en gecontroleerd.