Zeer geslaagde presentatie boek 1000 jaar Gees

‘Gees, kuieren door 1000 jaar dorp’. Zaterdagmiddag werd dit prachtige, maar liefst 480 pagina’s tellende boek gepresenteerd. Dit gebeurde onder grote belangstelling van zo’n 200 dorpsbewoners en andere geïnteresseerden, in De Zwerfkei in Gees. Met een geweldig programma. Toneel, muziek, zang, cabaret, alles kwam voorbij!

De presentatie van de middag werd gedaan door Jan Katerberg, de aankomend voorzitter van de historische vereniging Klenckerheugte.
Mieke Venhorst, voorzitter van de Werkgroep Monumenten, vertelde hoe de weg naar de presentatie van het boek al in 2007 begon. Met onderweg een veranderde samenstelling van de werkgroep (naast Mieke nu bestaande uit Willem Anninga, Henny Kuipers en Kees van Dijk), Én het boek ‘Zwinderen, 800 jaar tussen veen en zand‘, dat in 2019 nog ‘even tussendoor kwam.’

Na optredens van de Hildespeulers, die een verhaal uit het boek naspeelden, en muzikale bijdrages van onder andere dorpsgenoot Henk Vleems, en het dorpskoor Gezze, ontving burgemeester Renze Bergsma het eerste exemplaar van het boek uit handen van Lucas Zwaan, scheidend voorzitter van de historische vereniging Klenckerheugte.

In het fotoalbum van Geesweb vind je een fotoimpressie van de middag.